Banglashopping

Agneta är här på besök så igår begav vi oss ut på shoppingtur efter jobbet.
Denna gången blev resultatet en klänning :) Har länge tänkt att jag ju måste köpa något traditionellt banglaplagg, en saree verkar lite väl svårt så salwar kamez (3-dels set med tunika, byxa o sjal) är enklare och lite mer
användbart...
Men så hittade jag den här klänningen o då var det bara att slå till! Nu kan jag stryka "köpa salwar kamez" från min att-göra-i-bangla-lista hihi..  

Muffins-bakning

Har inte uppdaterat er ang förra veckans stora triumf, Elin o jag lyckades baka grymt goda chokladmuffins! Vi är sjukt stolta över vår prestation, så här kommer några bilder :)

Vi hittade inga muffinsformar så vi gjorde egna i aluminumfolie.. Gasugnen är lite knas, man kan bara ha plåten längst ned. Så vi fick bygga ett litet torn för att få upp muffinsarna på en bra höjd.


Färdiga muffins, fina va!? Hehe..


Våra muffinsformar tog slut, så sista smeten fick åka ner i en specialform.
Grymt gott var det iallafall! Nästa gång Elin o jag blir bortbjudna på middag så fixar vi desserten :)


Tv-stjärna!?

Igår fick jag frågan om jag ville vara med i en reklamfilm för ett teleföretag i Bangladesh.
De behövde en blond, västerländsk tjej som hade tid några timmar på fredag kväll. Först var jag lite osäker, men det tog typ 2min o så hade Linda övertygat mig - klart du ska vara med på tv i Bangla! Här kommer mina 15minutes of fame haha.. Så jag ringde upp o tackade jag :)

Nu imorse dök det dock upp grejer som gör att jag inte alls kan vara med, det är stört omöjligt..
Attans! Tänk vad snabbt drömmar kan skapas, o lika snabbt slås sönder.
Det är tur att reklamfilm-stjärna aldrig har varit mitt mål, för då hade jag varit vääääligt deppig vid det här laget.
Så istället för tv-inspelning blir det "orange-party" på Dutch Club imorgon kväll, inte så dumt det heller :)


Inte längre bortglömd haha

En av mina kollegor deppade lite över att han inte finns med på bild på min blogg..
Det var vi såklart tvugna att ändra på, så låt mig presentera min andra granne Shakil!


Hej!

Det har varit fel på inloggningen blogg.se så jag har inte kunnat blogga på ett par dagar, sorry!
Senaste nytt är att Elin äntligen har landat i Sverige o Linda har kommit tillbaka :)

I lördags var jag på New Market & University Market och shoppade med två av mina kollegor. På New Market finns lite allt möjligt, små butiker som är "specialiserade" inom ett område typ husgeråd, elektronik, mattor, kläder etc. Där fyndade jag en superfin duk i typ lappteknik för 80thaka. Bilder kommer imorgon, har nämligen glömt min kamera hemma hos Elin..
New Market är som en superstor marknad där man bla hittar kläder som blivit över från olika fabriker (tex pga det är något fel på dem, överproduktion etc). Det är trångt, lite mörkt och ganska mycket folk men jag tyckte det var roligt! Shoppade 4st t-shirts för mellan 40-100thaka. Kollegorna hjälpte mig att pruta, men när jag skulle köpa den sista t-shirten orkade jag liksom inte med det längre, jag kände att det var helt okey att betala överpriset 100thaka ;)
Bilder kommer så snart jag har hämtat min kamera!

Förresten, i fredags bokade jag hotell i Hong Kong!! Hurra!! Vi ska bo i Central/Mid Level på Hong Kong ön vilket kommer bli fantastiskt!!
Börjar redan fundera på vad jag ska köpa för något.. Kaffe på Starbucks är iallafall det första jag kommer att slå till på!! Gillar nämligen inte kaffet i Bangla, har typ druckit 4st koppar sedan jag flyttade hit.. Så efter Starbucks-besöket kommer jag förmodligen vara ganska koffein-speedad - så då blir det full fart framåt! Haha

Vi hörs!

Vulkanen fortsätter ställa till problem..

Snälla Herr Vulkan, lugna ner dig och gå o lägg dig!
Vi är trötta på dig och vill att livet ska återgå till det normala. Låt tjejerna & killarna som väntar i Sverige få komma hit till Bangla o låt Elin få åka hem. Okey!?


Uppochner

Det är lite förvirrat här just nu, ena stunden är flygplatserna öppna men när det närmar sig avresa (för elin) så skiter det sig o de stänger igen. Stackarn sitter forftarande kvar i Dhaka, men hoppas återigen att ikväll - då kanske hon kan åka hem! Vi har haft på-återseende-middag flera gånger vid det här laget.. Men jag har iof gärna en sådan middag ikväll också :)

I övrigt så längtar jag såklart väääldigt mycket efter att få komma iväg till Hong Kong. Är grymt sugen på att få shoppa loss på riktigt, gå utomhus barbent och dansa hela natten på någon schysst klubb ;) Det ska även finnas fina stränder på Hong Kong ön, så om vi får tid kanske det blir ett besök där också. Bada i havet vore ju trevligt för omväxlings skull! Undrar dock om det är okey att bada där (eller blir man uttittad)? O det kanske är svinkallt i vattnet? Oh well, we'll see...



Hong Kong

Jag planerar att åka till Hong Kong i maj.
Det var länge sedan jag var där så det ska bli grymt kul!! Flygbiljetter ska bokas o jag håller oxå på att leta hotell på HK ön.. Om någon har bra tips på hotell, shopping, klubbar o annat får ni gärna dela med er :)



Vulkanutbrottet skapar problem även för oss i Bangla

Elin skulle åkt till Sverige tidigt i fredags morse.
Evamari skulle åkt till Bangladesh idag.
Linda ska åka tillbaka till Bangladesh på måndag.
Vi får väl se hur det går...


(Bild lånad från Aftonbladet)


Shuvo Noboborsho 1417!

Idag firar Bangladesh nyår, 1417 närmare bestämt!
Enligt tradition klär sig kvinnorna i rött & vitt. Jag fick en söt topp från mina kollegor som självklart fick bli dagens outfit.


Elin o jag gick (okey då, vi åkte rikshaw - är alldeles för varmt för att man ska orka gå) till Lake Shore och kollade på folk. Kameran var självklart med, så här kommer bilder på några finklädda tjejer.


Sjön är skapligt tömd på vatten..

En familj som tagit paus för att njuta av utsikten :)





Shopping - det går!

När I var här i lördags var det som sagt shopping, o efter en ovanligt seg start på dagen blev det ytterligare några inköp :)
Kuddfodral går jag gärna lös på. Hittade dessa fina på Arrong, 2st beiga och 2st mörkt turkosa i olika storlekar.




Sjalar kan man också hitta en del av. Köpte en svart pashmina o en cerise/ljus rosa.



När det bär iväg på fabriksbesök innebär det oftast flera timmar i bil. Underhållningen då består av det som händer utanför rutan ackompanjerat till hindi-musik i cd-spelaren. Jag har hur länge som helst tänk att jag borde köpa några skivor, så det gjorde jag idag. Undrar vad min chaufför tycker om Lady Gaga ;) Hehehe...

 


Long time no see

Har varit frånvarande från bloggen alldeles för länge, sorry!
Åkte på en magsjuka o sedan var det fullt upp på jobbet - har inte hunnit med att uppdatera...
Men nu är internet igång på riktigt i lägenheten (äntligen!) så det kommer bli bättring :)

I helgen var en av kollegorna från Sverige på besök. Så lördagen började med att Elin o jag kollade på sarees. Det finns många fina.. men jag vete sjutton när jag skulle använda en.. Nyår!? ;)
Efter icke-saree-shopping så mötte vi upp I och begav oss ut på riktig shopping; arrong ("stor" butik med kläder, inredning o lite turistgrejer), jiatra (mest inredning), pink city (galleria med mest tyger, smycken etc) och saphora silk (massa fina scarfs) blev våra destinationer. Jag köpte fyra nya kuddfodral på arrong och ett jättefint chiffongtyg i en hallon-aktig färg :)

E åker till Sverige nästa vecka, tråkigt :(
Men när hon kommer tillbaka ska vi ha fokus på fina tyger o skräddare - det är dags att sy upp lite fina klänningar!

Vi hörs snart igen!

Långfredag, då har vi påskfirande på kontoret

Idag tyckte jag att det var dags att låta mina kollegor uppleva en liten del av det svenska påskfirandet. Mina planer var ganska ambitiösa, det gick inte riktigt som jag hade tänkt men resultatet blev ändå bra – o viktigast av allt, alla blev väldigt glada :)

Igårkväll for Elin o jag runt i mataffärerna på jakt efter gul karamellfärg – vi tänkte nämligen göra kycklingar i maräng. Vi hittade blå färg (till ögonen) men ingen gul färg, så den ersatte vi med mango essens. När vi hade använt halva essens flaskan hade marängen fått en superfin gul färg!

En gasugn är inte det lättaste att hantera, tyvärr blev kycklingarna ganska så bruna. Av okänd anledning blev de också prickiga. Undrar vad som hände där? Kan det ha varit sockret?

Jag ville att kollegorna skulle få gå på ”ägg-jakt” så igår förberedde vi påskägg-a-la-bangla, dvs karameller inslagna i fint celofan.

Ägg-jakten var enormt uppskattad! Det var full fart, det skrattades o skojades! Jag tyckte det var superroligt att se. När alla ”ägg” var upphittade var det dags att avsluta med tårta. Jag hade köpt den största, o den gulaste tårta jag kunde hitta hos Mr Baker till pangpriset 135sek .



Shopping

Å kom just på att jag har shoppat några saker som jag inte har visat..
Det kryllar av fina kuddfodral så jag har slagit till på två - men det kommer säkert bli fler :)



RSS 2.0