Natt & morgon på våningen under

Natten spenderade jag i ett gästrum hos Linda, vi bor i samma hus så det var väldigt praktiskt :)
Något som däremot inte var lika roligt var att det inte fanns något myggnät. Av okänd anledning är det betydligt fler myggor (o kackerlackor också för den delen) i hennes lägenhet. Så det var bara att plocka fram myggstiftet, smörja in sig ordentligt o sedan gömma sig under täcket.
I morse kunde jag tyvärr konstatera att min fiende slagit till igen, total attack mot fötterna! Jag har tio gigantiska bett på vänsterfoten, mitt på "knölen", ovan på stortån, på hälen, i hålfoten, på min lilla lilltå - ja precis överallt där de inte borde vilja sticka :(
Så idag är problemet, vad sjutton ska jag ha på fötterna när vi ska ut på fabriksbesök?
Lutar åt flipflop som jag fått låna på kontoret, då är det bara två bett som kommer ivägen.. Helt tokigt!



Det var iaf väldigt trevligt att ha sällskap vid frukosten i morse. Lindas maid hade styrt upp det ordentligt, bröd, youghurt o fruktsallad - mumsigt!
Tack för att jag fick låna ditt gästrum!


Utelåst


Rapport: Afterwork

Gårdagens afterwork var på ett lokalt cafe i Banani där de serverade Indisk/Bangla mat.
Det var kul att komma ut o se något annat än Nordiska klubben och de ställen som jag varit på med mina svenska kompisar.
Tjejerna fick välja vad vi skulle beställa in, jag hade bara ett önskemål - naan ;)
Det blev tre olika plockrätter, den längst till vänster på bild var riktigt god! En klar favorit :) Efterrätten, den som ser ut som en kroppkaka med vaniljsås, höll inte riktigt samma klass... Men jag hade å andra sidan lite kyckling som jag kunde smaska på istället :)




Afterwork á la Bangla

Alldeles strax ska jag hänga med tjejerna här på kontoret på afterwork :)
Jag tror att vi ska till något café/bageri lr liknande, men jag är inte helt säker... Det kan lika gärna vara en restaurang eller nåt hihi..
Återkommer med bilder i bloggen imorgon!

Förresten, jag undrar om man kan hitta något smarrigt á la Leila?



Ps. Näe att vara i Bangla har inte alls gjort mig matfixerad ;) Hahaha! Ds.


Kazana

I helgen var vi o käkade middag på Kazana, en indisk restaurang som ligger i Gulshan (området där jag bor).
Det var god mat även om det var betydligt kryddigare än jag är van vid :S Övning ger färdighet sägs det, så det blir nog ytterligare ett besök där inom kort!





 

Rykiel pour H&M

Nämen, när släpptes Rykiel kollektionen på H&M???
Den här var ju ursöt!! Men slutsåld :'(
Typiskt att man är så ouppdaterad...



Den här var inte så dum den heller... Men den rosa är klart finast :)



Har någon av er köpt något fint ur kollektionen?
Jag är grymt nyfiken!

Ciao!


Welcome-Spring-Festival

Kom just på att jag inte har bloggat något om förra helgens aktivitet, Welcome-Spring-Festivalen!
Stora delar av lokalbefolkningen samlades vid ett av universiteten för att fira den nya årstiden, våren!
Runtom på området var det olika aktiviteter, även om det mest vanliga var att man fotade varandra. Herre gud alltså, jag trodde japaner var tokiga i att fota - men bengalerna är inte långt efter! Det var inte två lr tre, utan snarare tio, femton, hundra tja typ alla som ville fotas med mig (alt fota när vi stod upradade o Popys kompis skulle fota oss).. Vad de nu ska med de bilderna till???

Förutom all fotograftering, var det också sång och dansuppträdanden. Någon framförde en dikt om våren och någon annan (snarare väldigt många) kilade omkring med blommor, tuggummin o annat som de ville sälja. Det hela påminnde en liten gnutta om midsommarfirande faktiskt...
Det var också en väldigt färgglad tillställning. Kvinnornas klädkod var gult, men jag hade inget gult, så det fick bli blommigt + en sjal på det för att inte "avslöja för mycket". Men runtomkring mig var det mindre uppkläda män, men det vimlade det av uppklädda kvinnor i en massa fina saris i gul/orange/röda toner, lägg därtill smycken, blommor en masse o vackra sminkningar så ger det en bra bild av tillställningen.
På tal om bild så kommer här en på mig, Popy och Sabrina (en kompis till Popy).

Solskyddsfaktor?!?

Vi har haft flertalet diskussioner kring det faktum att solen tar oväntat dåligt här i Dhaka. Förra helgen var typ halva jag insmord i solskyddsfaktor 20, efter några timmar i solen var det typ ingen skillnad alls mellan de smorda och osmorda områdena. Vår bästa gissning hittills kring var det kan beror på är utsläpp, vi tror helt enkelt att det är så mycket föroreningar över stan som blockerar strålningen från solen..

Så igår var jag naiv nog att helt strunta i solskyddsfaktorn. Dumt.

Efter allt för många timmar i solen reagerade Linda med följande kommentar: "Oj din rygg är alldeles röd du borde nog täcka den, o benen, o ansiktet...". Så det var bara att dra på sig klänningen o knalla hem. Fram med aloe vera och så känndes det bra - iaf så länge jag undvek alla speglar. Ingen vacker syn hahaha...

Idag ser det inte så farligt ut, även om ryggen o bröstet fortfarande är för röda.

Men nu får huden vila en vecka innan den ser solljus igen, så då hinner den nog återgå till sitt normala tillstånd - vinterblek svensk.

Ciao!


Äntligen helg!

Nu ska jag smita iväg från jobbet, ska iväg på dinner-party om en timme så det är hög tid.
Helgen tänkte jag till större del spendera vid polen på Nordiska klubben.
Jag har hört att det vankas snöstorm i Götet, så vad har ni för planer där hemma?

Trevlig helg allihop!

Kram

Längs med en landsväg i Chittagong

Jag testar att lägga in ett videoklipp..

Mat

Jag vet att många är nyfikna på maten här i Bangla.
Jag har varit lite dålig på att föreviga den, men här kommer bilder på tre mellanmål.
En special-edition för alla matälskare:

Miniatyr-apelsin, väldigt god, o lite annan frukt


Lokal mat. Om man inte tänker på vart den tillagats så smakar den helt okey ;)


Dessert med mjölk o socker typ. Den grötaktiga smakar som typ risgrynsgröt men sötare o lite andra kryddor, den andra var ganska gummigaktig (gjord på torrmjölk tror jag)..


Chittagong

Vi hade en härlig, men väldigt busy dag igår!
Jag hade laddat väskan full med djungelolja, vill ju inte åka på malaria, klarade mig utan ett endaste myggbett. Men nåt annat kryp har bitit mig i stortån (undrar fortfarande hur det gick till, hade ju converse på mig). Det såg ut som ett myggbett, sedan började det klia o nu är det alldeles svullet :( En av killarna på kontoret köpte en 'antiseptic cream' som jag smörjer på. Den kostar 22tks (typ 2sek) så jag ser med spänning fram emot effekten! Hehe...


Chittagong är i Bengalernas ögon väldigt annorlunda och fint jämfört med Dhaka. Det är mindre trafik, mer träd, lite kuperad terräng och så har de såklart havet! Vi var ute på landsbyggden under eftermiddagen, väldigt intressant upplevelse. Vägarna, eller snarare stigarna, där var så ruskigt dåliga med hål precis överallt - helt tokigt! Jag filmade en del av resan, lägger upp en länk så fort någon kan berätta hur man gör ;)




På ett ställe hade bron gått sönder, så för att komma över fick vi åka båt :)


Vattnet var inte direkt något som jag skulle vilja bada i.. Men jag hörde kommentarer om att "water is fresh", jag undrar det ja..



På vägen tillbaka till flygplatsen åkte vi på en liten stig som gick rakt genom en  marknadsplats.
Vi fick möte mitt i, vilket är totalt omöjligt, så det började diskuteras, fixas o trixas. Under tiden öppnade vi dörren o köpte bananer av en försäljare som satt precis utanför :)


Jag har fått fiender...

Usch bangla-myggorna gillar mig, men jag gillar verkligen inte dem!
Efter ett fabriksbesök i förra veckan hade jag fått 37st myggbett på benen! (Det var så många att jag helt enkelt var tvungen att räkna dem..)

Imorgon ska vi ut till fabriker hela dagen, från 8-21.
Vi tar flyget till Chittagong (som är malaria-drabbat) så jag packar väskan full med myggstift, imodium o resorb.
Fingers crossed att allt går bra!

Nu ska jag kila hem, sov gott kära vänner!

Ciao!


Frukost

Förresten, det hände en smårolig grej på frukosten min andra dag här i Dhaka..

Jag sitter o donar med några papper medan min maid Shirly städar. Plötsligt ser hon en bild på mig pekar på den o sedan på sovrummet samtidigt som hon säger ’mammi’. Jag fattar inte vad hon menar, så hon kilar iväg till sovrummet o hämtar ett vykort som står på min byrå. Hon pekar på bilden, säger ’mammi’ o ser väldigt nöjd o glad ut. Vykortet som hon håller i sin hand är en bild på kungafamiljen. (Som jag för övrigt fick från mitt team innan jag reste)

När jag var liten hävdade jag alltid att jag var prinsessa, o se – här är beviset! ;)


Sjukdag..

Åkte på någon light-variant av matförgiftning så jag var hemma igår..
Det är sjukt tråkigt att vara ensam i en lägenhet i Dhaka en hel dag. Hu! Hoppas det dröjer väldigt länge till nästa gång..

Idag är allt iaf prima igen :) Nu är jag tillbaka på kontoret vilket känns super, ser fram emot ett fabriksbesök om någon timma :)

Ciao!

Kontoret

Jag har ett gäng glada kollegor här på kontoret, vilket känns kanon!
Min granne Kamruz




Utsikten är...tja.. Vet inte riktigt vad jag ska säga, men det är såhär det ser ut.
Många nya byggnader på väg! (Är dock glad att jag jobbar på kontoret här o inte i byggnaden rakt fram - där arbetarna vandrar omkring högst upp utan säkerhetslinor...)

Äntligen!

Jag har haft problem med Internet i lägenheten, därför har inte bloggen kommit upp förrän nu.
Men nu är den äntligen här!
Senare kommer en uppdatering om vad jag har haft för mig de senaste dagarna...

Ciao!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0