Språklektion

Jag håller på och lär mina kollegor svenska. Mest blir det olika smeknamn för det är enklast för dem att komma ihåg men också att använda. Hittills har jag bla lärt dem lillan, hustomten, chefen, min lilla spann vatten osv.
Igår fick jag en härlig kommentar via Skype från en av dem, "Du är gammelfarfar, tjötmoster" Hahahahaha..




När de tröttnar på smeknamnen, har vi sånglektioner istället. Vi kör på samma sång hela tiden, "Du käre lille snickerbo" från Emil i Lönneberga. Fantastiskt roligt vill jag lova :)

Ikväll blir det middag på Internationella klubben, det vankas grillbuffé ihop med tjejerna!
Ha det gott!

Kram

Status

Det har varit lite dåligt med uppdateringar senaste tiden, vilket beror på att jag har miljarder grejer på jobbet samt att internet i lägenheten återigen slutat att fungera :(
Alldeles nyss knackade min kollega mig på axeln och sa att det var dags att uppdatera bloggen - dina vänner måste ju få veta att du lever! Hihihi..

I helgen var jag o hämtade ut 5st (!) klänningar hos skräddaren Shaheen, de var sååå fina! Det blev två rosa, en glågrön och två svarta. Nu behöver jag bara inbjudningar till några fancy partyn så jag får använda dem :) Om inte annat så har jag ju väldigt många av mina vänner som fyller 25 nästa år och just 25-årspartyn, eller kanske ett bröllop, är ett perfekt event för dessa skapelser :) Får väl också medge att jag hade lite svårt att kontrollera mig själv, så jag gjorde ytterligare beställningar - men bara en festklänning, två fina tunikor samt en vardagsklänning. De är klara för avprovning den 7e juni, så jag väntar med spänning :)

Nu hinner jag tyvärr inte skriva mer, men förhoppningsvis kommer internet igång snart igen och då blir det fler uppdateringar. Har en massa uppdateringar med bla bilder från resan till Sylhet och såklart på klänningarna också.. :)

Kram

Ps. Nedan bild är från midsommarafton. Killarna på kontoret fick för sig att de skulle skicka blommor till svenska ambassaden. Jag kunde inte förstå varför men fick då det enkla svaret "But Jennie, it's midsummers day in Sweden today". Det kunde jag ju inte säga emot, jag bara fnissade lite o sa att ja okey vill ni köpa blommor så gör det :) När blommorna väl var inhandlade var killarna glada och ställde gärna upp på en bild! Från vänster, Shakil, Johir, Sultan och Allom. Ds.

Midsommar - Dhaka style

I morse började jag nynna på Den blomstertid nu kommer. Blev lite nostalgisk och kände att oj vad jag längtar hem! Letade upp låten på Youtube, lyssnade några gånger och nu känner jag återigen att jag skulle kunna stanna kvar i Bangladesh hur länge som helst :)

Kvällens planer är inte helt klara. Det mesta ordnar sig säkert men maten är ett litet problem, Linda har knäckebröd o jag har kaviar så vi ska försöka styra upp en svensk middag på det haha..

Hur ska ni fira midsommar?





Grattis!

Idag har sötaste Helena födelsedag, stort grattis!

SATC-partyt

Inför SATC-partyt hade vi bestämt oss för att börja med fördrinkar hemma hos mig. Kul men jag fick lite halvt panik, för min lägenhet är väldigt omysig.. Men så snart jag fick släckt lysröret i vardagsrummet och istället tände några små lampor, samt fixade med musik och snacks så blev det helt okey. När tjejerna började trilla in en efter en så gick stämningen från okey till superbra! Alla var SATC-fina, vilket nog även vakterna nere i garaget tyckte för oj vad de glodde när vi gick förbi haha.. Jag hade glömt att ta på mig sjalen, så jag bjuder på den haha..
Som vanligt så var vi alldeles för tidigt till festen. Kl.22 var det sagt, don't be late, så vi var där vid 22.30. De enda som befann sig på restaurangen, som kvällen till ära var omvandlad till klubb, var de danska praktikanterna. Typiskt oss nordbor att vara i tid hihi.. Men vi gillar ju dem så det gjorde inte så mycket :)
Strax innan tolv började det bli fullt, det var en del bengaler men mestadels "de vanliga" expatsen som man träffar på ute. Dj'n som spelade var sådär, han remixade verkligen sönder alla låtar. Jag beklagade mig lite till en av festfixarnas bästa kompis, han erbjöd sig då att vi kunde flyga ner någon svensk dj om jag kände någon. Kom då bara att tänka på Jocke, är du sugen!? Hihi.. Men efter lite tjat så slutade han iaf remixa, låtarna fick spelas i fred och alla blev genast mycket gladare :) Vi fick en toppen kväll och även om vi gick hem tidigt hade vi kunnat fortsätta länge till. Men så var det ju det där med att man ska jobba på fredagar..

I eftermiddag åker vi som sagt till Sylhet så det blir inga uppdateringar i bloggen på ett tag. Så under tiden får ni njuta av bilder från igår :) Enjoy och ha en bra helg allihop!


Emma, Barbara, Elin o Helena

Attans, crejvar lösgodis i Dhaka!

Hu jag fick precis världens sug efter lösgodis! Vete sjutton vart det kom ifrån, men vad gott det vore.. Mmm..
Är det dock inte lite konstigt att man alltid crejvar det man inte kan få? Jag menar, jag är ju aldrig sugen på "banglagodis" (som jag bloggade om här i början av vistelsen), men det finns till salu precis överallt..

Jag googlade några bilder som jag kunde lägga upp på bloggen, det gjorde ju inte mitt tillstånd bättre direkt haha.. Tur att det inte dröjer allt för länge innan jag kommer hem :)

SATC-party

Ikväll ska vi på en fest med Sex and The City tema!
Ska bli grymt kul, jag ser verkligen fram emot en livlig kväll med mycket dans o smaskiga drinkar :) Ska också bli kul att se hur SATCiga festdeltagarna har varit i sina klädval - kameran åker givetvis med!
Dock får det bli en någorlunda tidig kväll, vi ska alla jobba en stund på fredagen och senare på eftermiddagen bär det ju av till Sylhet :)



Utflykt i helgen

På fredag eftermiddag åker tjej-gänget iväg till Sylhet för lite semester. Vi ska ha en weekend i Shreemongol som ligger strax utanför Sylhet. Det har varit en välldans massa snack på kontoret om att det är sååå vackert där, teplantagen ska vara fantastiska så vi ser verkligen fram emot resan!
Dessvärre är det regnperiod när vi åker, The Daily Star rapporterar om översvämmningar, men vi hoppas det lugnar ner sig till helgen. Dock ska jag strax sticka iväg ifrån jobbet och se om jag kan få tag i ett par gummistövlar och en regnkappa. Det är ju dumt att åka iväg utan.. Håll tummarna!

En mysig båttur på floden

Idag var vi ett något morgontrött men ändå glatt gäng tjejer som möttes upp på Nordiska klubben och sedan gav oss iväg ut på båtutflykt. Elins familj äger en andel i en båten så man bokar den i förväg och betalar sedan en liten summa per timme man är ute.
   Efter en dryg halvtimme i bil var vi framme vid båten. Det var en "liten" båt, härligt bangla-dekorerad i massa färger och med ett mysigt däck där vi snabbt fann oss tillrätta. Vi låg o snackade, njöt av lugnet och stillsamheten. Tja i alla fall till vi hörde party musik som bara blev högre o högre. Det visade sig att vi hade två båtar med dansande bengaler i hasorna. Det var bara killar som verkligen körde gärnet, särskilt när deras båt hade kommit ifatt och körde förbi oss hahaha..
   När vi hade varit ute i drygt 1.5h bestämde vi oss för att vända tillbaka. Elin får då ett samtal från sin pappa som meddelar att det är fullt ösregn i Gulshan. Shit! Båten är inte lämpad för färd i spöregn.. Vi fick några skurar över oss, men det var lite mysigt och vi blev inte allt för blöta. Är det rengsäsong så är det! 
   När vi klivit av båten och åter satte oss i bilen var vi alla förundrade över hur sjutton vi kunde vara så himla trötta, för vi hade ju bara slappat i flera timmar.. Vi gissar att vi helt enkelt hade fått för mycket frisk luft hihi :)

Man klev på båten vid en skola. Det var rast när vi kom så det var fullt med barn som sprang omkring.


Det var många som var ute o åkte båt, både skolbarn o bönder :)


Mys på båten..


Här kommer killarna på partybåten hahaha


Det mörknar på himlen o plötsligt har vi regnet över oss


Anna var den enda av oss som var smart nog att ta med ett paraply


På väg av båten efter ett par slappa timmar, tack Elin för att du bjöd med oss!


Klänning-shopping :)

Idag har jag varit på Pink City o hämtat ut två klänningar som jag beställde för ett tag sedan.
Det blev en svart i lite kraftigare siden satäng samt en mönstrad i linne/viskos. Killarna hade gjort ett bra jobb så jag gick till Sephora Silk o köpte mer tyg. Ska göra klänningen i lila o creme siden satäng också :)

(Den här bilden blev väldigt glansig, men ni ser ju ungefär:) )

Fotbollsfebern är hög i Bangladesh

Strax efter att jag landat i Dhaka i början av februari satte mina kollegor upp spelschemat för fotbolls-vm i lunchrummet. Jag tyckte de var lustiga som satte upp schemat så himla tidigt, men de tyckte inte att det var något konstigt alls - deras respons var nämligen "vaddå, vi har ju väntat i år och nu är det bara några månader kvar!" 

De senaste veckorna har fotbollsfebern blivit allt högre. Flera av kollegorna har numera den-officiella-fotbolls-vm-låten som sin ringsignal på mobilen. Här om dagen gick ett gäng av dem runt på kontoret med en lista o frågade alla vilket lag de hejar på, de var grymt ivriga med att ta reda på om det var Brasilien eller Argentina som hade flest fans! Hahaha..
För det är nämligen just Argentina och Brasilien som är mest populära. Så snart man kommer strax utanför Gulshan ser man massor av flaggor som vajar i vinden - det ser så himla härligt ut! Argentina, Brasilien, Spanien, Frankrike, Italien, England.. Ja det är ett enda stort fyrverkeri av flaggor, fantastiskt!


Lichi

Senaste månaden har man kunnat köpa färsk lichi på marknaden, det är helt underbart! Tyvärr är säsongen väldigt kort, ca1.5 månad, så de senaste veckorna har det varit lichi+mango i fruktsalladen varje morgon. Lyxigt o fantastiskt gott!

För övrigt, jag had ingen aning om att lichi är cerisa - visste ni det? Ser ju inte direkt ut så när man köper dem på ICA hemma..


Bröllopstider

För någon vecka sedan fick alla svenskar boendes i Dhaka en "Royal wedding invitation" från Svenska ambassaden. Hurra tänkte jag, nu har de ordnat storbildsskärm för att visa bröllopet! Men så var det inte riktigt, det vara nämligen en inbjudan till att skriva i en gratulationsbok som kommer att skickas till Kronprinsessan och Daniel.
Så imorse var jag där ihop med Helena och Emma. Ambassaden bjöd på kanelbullar o kaffe, vilket var både msigt och välbehövligt - för vi hade allihopa svårt att komma på vad vi skulle skriva. "Hjärtliga lyckoönskningar" kändes lite väl töntigt.. När vi dessutom fick veta att varje person skulle skriva en sida höll vi på att sätta kaffet i halsen hahaha..

Tyvärr har vi ingen möjlighet att se bröllopetirektsänt här i Dhaka, det kommer nämligen inte att arrangeras något på Nordiska klubben eller Ambassaden. Det är lite trist men vi får väl hålla tillgodo med de bilder som vi förhoppningsvis kommer att hitta i tidningarna efteråt :)

Här sitter Helena o skriver

Hemma hos min maid

Igår eftermiddag åkte jag till Savar, ca 2tim bilfärd från Dhaka, för att besökta min maids hus.
Hans dotter hade nämligen bjudit in mig på lunch :) Det var supermysigt att komma ut och besöka dem, det var liksom landsbyggdskänsla tack vara alla grönområden och lugnet som rådde, men samtidigt var det välbebott och man såg folk nästan överallt - man lär knappast känna sig ensam hihi..

Min maid och hans familj är ju som sagt kristna, så de tog med mig till kyrkan och den intilliggande kyrkogården för att visa hur det ser ut. Jag passade på att ta en bild på Robi och hans tre barn, visst är de fina! Så härliga leenden :)


Utanför huset blev det en gruppbild med hela familjen, Robi, hans fru och barnen samt Robis kusin, mamma och svärmor.


Det gäller att se upp!

Kände något fjärderlikt som rörde mina tår. Stod nära en påse med prover så jag trodde det var plasten som rörde sig pga bordsfläkten som stod en bit ifrån. Men när jag tittar ner ser jag ett läskigt djur med massor av ben, typ en tjock svart tusenfoting med röda "spröt". Jag får panik, skriker o har mig, viftar med foten för att få bort eländet. En av mina kollegor agerar mer "vuxet" o tar snabbt av mig sandalen, krypet trillar av o hon trampar ihjäl det.
Under tiden har flera kollegor samlats o de tittar förbluffat på oss. Bet den dig, frågar de. Nej, säger jag det tror jag inte. Vilken tur svarar de då, för det gör väldigt ont, den är svår att få loss o den är dessutom giftig!
Uuuuusch! Vilken tur att de inte sa att den var giftig när den kröp omkring på mig, för då hade jag fått ännu mer panik...

Dagens lärdom: Det finns giftiga kryp i Dhaka, även inomhus, så det gäller att se upp!

Skräddarn..

Hej alla!
Igår fick det vara slut på beslutsångesten, efter jobbet åkte jag nämligen till skräddaren i Pink City o beställde klänningar. Elin o hennes mamma har användt den skräddaren innan när de bara ska kopiera nåt o det har blivit bra. De är billigare o snabbare än proffs-skräddaren Shahin som typ alla expats använder, så jag beställde två kopior på den grå tunikan som jag köpte i Hong Kong, en mönstrad o en svart. De är klara den 10e och det ska bli så spännande att se resultatet! Om det blir bra kommer jag nog göra den i flera färger o kvalitéer, för jag älskar passformen :)
Jag besökte Shahin helgen som var för att spana in vad han gjort tidigare, hoppades att jag skulle hitta nåt grymt fint som jag kunde kopiera rakt av - men det gjorde jag tyvärr inte :( Så jag får återgå till alla mina bilder o beslutsångesten, jag har ju inte allt för lång tid kvar i Bangladesh (o Shahin är inte så snabb) så jag måste börja bestämma mig! För att förklara lite hur beslutsångesten uppstår, tänk att du kan välja bland massvis med olika sidentyger i regnbågens alla färger och modellen på klänningen kan vara i princip hur som helst - inte lätt att välja då! Men det är ett lyxproblem hahaha..
Till vi hörs nästa gång, ta hand om er!

RSS 2.0